Menu

,,Belangrijk voor jou is de zekerheid dat deze familie producten maakt, die het allerbeste zijn voor jouw huid!”

Over Rosel Heim

Rosel 1902 – 1992 Rosel Heim maakt sinds 1935 cosmetica op basis van inzichten en kennis over natuurgeneeswijzen van haar ouders. Een hoofdregel uit de natuur blijft voor haar maatgevend: "Alleen in samenwerking met de natuur kun je succes behalen, nooit tegen de natuur".

Zij is de eerste Duitse vrouw geweest die natuurcosmetiek onderzocht en ontwikkelde. "Tot eenvoud en tot vanzelfsprekendheid komen, tot datgene wat de natuur ons voorhoudt" is een beroemde uitspraak van haar.

Rosemarie Heim, de dochter ontdekt dat wat haar moeder intuïtief heeft aangevoeld en door ervaring geleerd, ook wetenschappelijk bewezen kan worden. Haar kennis van zaken, haar brede gezichtsveld en haar praktische ervaring vormen mede de basis voor het vormgeven en samenstellen van de Rosel Heim nature + science producten.

Uitspraak van Rosemarie: "De huid is geen keukenvloer''. Zij laat ons nadenken over de vraag of we mee moeten doen met de huidige ‘poetswoede’ en onze huid met steeds agressievere middelen, zoals alcohol, zeep of tensiden kunnen wassen om ziektekiemen te verjagen. Dan worden namelijk ook alle huideigen beschermings-mechanismen verstoord of minstens sterk beschadigd. De bacterieflora van onze huid is een van de meest functionele afweersystemen die we kennen. Ze beschermt onze huid uiterst effectief tegen de schadelijke inwerking van vreemde bacteriën en ziekteverwekkende kiemen. Ook de huideigen hydrolipidefilm en zeker niet op de laatste plaats de vetten van de hoornlaag vormen een doeltreffende barrière tegen bijna alle micro-organismen. Wanneer we deze barrière verstoren, ontnemen we de huid haar meest effectieve bescherming tegen haar omgeving. We kunnen ons zó wassen dat het ecologisch evenwicht binnen het afweersysteem niet wordt verstoord; onze huid is namelijk in staat dit evenwicht te bewaren.

Mimi’s dochter Dr.phil. nat. Nana Heim krijgt, zoals zij zelf zegt, de liefde voor cosmetica met de paplepel ingegeven. Ze studeert algemene chemie en farmacie. Omdat ze biochemicus is koopt ze persoonlijk alle werkstoffen in en test deze ook. Bij deze inkoop is zij ongelooflijk kritisch, de stoffen dienen totaal zuiver te zijn en vrij van zware mineralen en pesticiden. Haar moeder zegt hierover: “Ze is nog roomser dan de paus.” Het gaat haar niet om de prijs (zo goedkoop mogelijk) maar om de kwaliteit.

Mimi’s zoon Dominic Drs. Dominic Schüler studeert Duitse taal en letterkunde. Hij heeft de oorspronkelijke tekst van de autobiografie van Rosel Heim bewerkt en aangevuld, van foto’s voorzien en uitgegeven. Hij is verantwoordelijk voor de PR en Marketing. Hij leert de schoonheidsspecialiste dat ze geen verkoopmachine is maar een vakvrouw die zich om de huid van de medemens bekommert. Samen met Nana Heim heeft hij de Kerstzeep bedacht en een zeepfabrikant gevonden om deze zeep te maken. Omdat al zijn vrienden en ook hijzelf de Rosel Heim producten gebruikten die voor de vrouwenhuid zijn bestemd, is op zijn verzoek de Blauwe Serie ontwikkeld die in de eerste plaats is bedoeld voor de mannenhuid. De vierde generatie werkt eveneens al gedeeltelijk in het bedrijf.

,,Belangrijk voor jou is de zekerheid dat deze familie producten maakt, die het allerbeste zijn voor jouw huid!”

Mimi’s dochter Rike Dr. med. univ. Frederique Heim. Zij wordt eveneens cosmetisch grootgebracht, het kan niet anders. Zij studeert medicijnen en volgt daarna een opleiding natuurgeneeskunde aan de universiteit in Wenen. Rike staat het familiebedrijf terzijde met haar medische kennis en ervaring. Zij verricht alle huidtesten en observaties die zich vaak over enkele jaren uitstrekken. Bij huidproblemen is het vooral belangrijk om langdurig te observeren.